hits

Thriller i Italia (film- og musikkanbefaling)

I kveld så jeg en film jeg lenge hadde planer om å se - "Voice from the Stone" med Emilia Clarke (Daenerys Targaryen i "Game of Thrones"). Mens jeg så filmen og lenge etter satt jeg med mange tanker om hva som egentlig foregikk i filmen. Filmen etterlot meg med "total mindfuck". Jeg skal komme inn på det igjen, men først vil jeg bare forklare hva som gjorde meg oppmerksom på nettopp denne filmen.

Vel, først og fremst så har jeg allerede nevnt at Emilia Clarke spiller i den, men i tillegg er det vokalist, pianist og låtskriver i bandet Evanescence, Amy Lee, som sto bak filmmusikken til "Voice from the Stone", og dette ble jeg gjort klar over mens filmen enda var "in the making". Jeg tenkte, Emilia Clarke og Amy Lee, sammen om en film, det må bli bra! Og det var heller ikke så verst. Musikken er fortryllende, mystisk og vakker på samme tid. Og Clarke, som alltid gjorde en god jobb med skuespillet. Jeg bare elsker uttrykkene hennes! Du tror virkelig på henne når hun spiller.

Jeg skal gi dere et kort handlingsreferat. Verena (Clarke) jobber som sykepleier for barn som sliter. Når hun har gjort jobben sin, reiser hun videre til neste familie. Hun drar til en noe øde herregård eller lignende, til en far og sønn som har mistet moren, Malvina. Sønnen har nektet å snakke siden morens dødsfall. Bestemt på å få gutten til å åpne seg, blir Verena boende i det gotiske, svære slottet. Slottet, bygget av stein som virker til å hviske ord til gutten som nekter å snakke. Ettersom dagene går finner hun seg selv i en situasjon som gjør det vanskelig for henne å dra.

Filmen er en gotisk, thriller, muligens noe over i skrekk-kategorien, med handling i Italia på 1950-tallet. Du kan se den på Netflix nå!

Om du har tenkt å se den, så vil jeg anbefale deg - stopp å lese dette innlegget nå! Les heller etter du har sett filmen og se om du er enig i det som står under.

*---SPOILER ALERT---*

Da filmen var ferdig satt jeg igjen med mange spørsmål, mange ubesvarte spørsmål. Jeg hadde flere teorier, hvor jeg veide sterkest mellom to av dem. Teoriene mine var ikke bare basert ut i fra det jeg nettopp hadde sett i filmen, men også ut i fra teksten og musikkvideoen til Amy Lees sang "Speak to me", som filmen slutter med. Og igjen, har du ikke sett filmen, så leser du nå på eget ansvar. I henhold til å kunne fortelle om mine teorier, så må jeg nok gå inn på filmens handling og slutten. Du har fått en siste advarsel.

Har du sett filmen? Fortsett å les! Se om du er enig.

Det virker meget dystert hjemme hos den lille familien. Sønn var taus og far virket meget usympatisk. Jeg syntes det var noe skummelt med begge, også med den gamle damen som var med sønnen ved Malvinas dødsleie.

Skal jeg være ærlig så trodde jeg at faren var en psykopat, og både han og den gamle damen var desperate etter å "gjennopplive" Malvina i Verena. Den gamle kvinnen børstet håret til Verena, og fortalte henne gjentatte ganger hvor vakker hun var. I tillegg fikk hun henne til å ta på seg Malvinas kjoler. Jeg tenkte jo ikke over at faren oppførte seg som om den gamle kvinnen ikke var i rommet, da han så Verena i sin avdøde kones klær. Kanskje ikke så rart, når han senere sa at den gamle damen tok sitt liv etter Malvinas død.

Vi følger med mens Verena blir mer og mer lik Malvina, og kommer nærmere sønnen og faren. Først ønsker hun ikke å dra, og i hennes desperate forsøk på å få bli, blir hun skremt av forskjellige ting, og ønsker allikevel å dra. I forsøk på å flykte, faller hun om.

Hun blir lagt i sengen hvor Malvina døde. De forteller henne at hun har feber. Og da skjer det en del.

Hun prøver å komme seg unna, men blir tvunget til å svelge noe veske som jeg trodde var gift eller lignende, så blir hun stengt inne. Så hopper vi til en ny scene hvor hun plutselig ligger i et hull i veggen, og blir muret inn. Levende begravd.

Der inne ser hun plutselig Malvina. Malvina ser på henne og drar hånden sin over Verenas ansikt og bryst. Dermed blir det mørkt.

Men hun våkner jo? Hun drar ut og ser bemerkelsesverdig frisk ut, møter sønnen som endelig sier han savner moren sin, og Verena svarer med Malvinas siste ord "jeg er her", også de samme ordene vi hører fra "steinene". Plutselig kan Verena spille piano, noe hun sa hun ikke kunne, men noe Malvina var meget dyktig i.

Så her er teorien min, faren og sønnen var aldri ond. Selv om vi ser at det er faren som murer Verena inne. Den scenen må da være Verenas feberfantasier som står bak. Men jeg tror noe spirituelt skjedde der. Jeg tror Malvina var der hele tiden, og hun så hvor lik de var, men også at Verena forsto seg på sønnen hennes, fordi hun selv også hadde mistet sin mor i ung alder. Det jeg tenker er at Malvina reddet livet til Verena, men deler av Malvina lever siden i og med Verena.

Jeg tror ikke Verena på mirakuløst vis lærte seg å spille piano, men at hun egentlig hadde det hele tiden i seg, men hadde tatt noen timer på å lære seg det. Altså, det hadde gått litt tid fra feberen til scenen hvor hun spilte piano.

Jeg tror faren og sønnen var meget klar over at Verena ikke var Malvina, men de så likheten, og de ble svært glad i henne.

Også, den gamle kvinnen. Jeg tror på sett og vis at den første gangen Verena så henne, var da sykdommen startet, sakte men sikkert. Verena begynte å bli syk i det hun var i rommene Malvina var i, der hun døde, der garderobeskapet hennes var og pianoet.

Det var noe med atmosfæren i bygget, kanskje noe med steinen slottet var bygget av. Men det hadde jo vært andre kvinner der også? Joda, men jeg tror grunnen til at Verena ble syk, og alt skjedde henne, var fordi hun var tøff nok til å bli lenge nok. Hun så seg selv i gutten, og derfor ble hun. Men hvis det var noe med stedet og tingene, hvorfor ble ikke mennene og gutten i huset syk? Akkurat den delen tror jeg muligens den gamle damen sto bak. Jeg tror hun gjorde Verena syk, for at faren og sønnen virkelig skulle forstå hvor glade de var blitt i henne, eller bare for å hjelpe Malvina til å kunne "komme tilbake" til sønnen sin. Kanskje begge.

Hvis du ikke allerede har lyttet til, lest teksten og sett videoen til "Speak to me", så kan du i alle fall se musikkvideoen under.

Hva tenker du? Legg gjerne igjen en kommentar!

 
Innlegg skrevet 16.2.2018, kl. 00:11.
 

Én kommentar

I r l i n

17.02.2018 kl.08:56

ooh spennende!! :D

Skriv en ny kommentar

Phoenix Rising

Phoenix Rising

21, Oppdal

I bloggen min vil dere lese om min reise opp fra asken. Jeg er for tiden en hobbyfotograf og student (Jus, årsstudium ved HVL). Målet med livet er å reise, oppleve, erfare, fotografere mer, nyte musikken jeg liker, bli sterkere, komme inn i Forsvaret og Politihøgskolen. Jeg er opptatt av samfunn, politikk, konflikt, fred og rettferdighet, så det er sjanse for å finne samfunnsrelaterte innlegg her.

Kategorier

Arkiv