hits

Midtøsten (del 2)

Denne delen av Jordan-reisen synes jeg er mest spennende. En dag reiste vi ut til Petra, en spesiell gammel by i Jordan, hvor folk bodde i huler i fjellet, bygde palass og kirker, innhult i fjellet. Dalen har en rødlig farge som flammer i solnedgangen. Og et av templene er svært kjent fra Indiana Jones - the last crusade.

Link til første del HER.

Vi tok taxi fra Aqaba til Petra, og stoppet innom et klassisk marked. Jeg ble faktisk spurt om jeg reiste med pappaen min... et nokså dårlig sjekketriks. Uansett, så kom vi frem til Petra.Jeg fikk en svært stor fordel av turen til Petra, ridetur! For meg som hadde ridd i 10 år, men hadde hatt lang pause var det fantastisk å få ri igjen. På dette bildet ser du de leier hesten til å begynne med, men de så på holdningen min at jeg klarte meg, så de slapp hesten min. De slapp også kjæresten (ex-en i dag) sin, noe han ikke likte særlig. Synes jeg var komisk å se store "tøffe" mannen bli livredd, når jeg var så trygg på ryggen til dyret som veier 10 ganger så mye som meg selv.Vi red ikke lange biten, bare til vi kom til dalen som leder rett inn til den gamle, "glemte" byen, Petra.Denne inngangen kjenner kanskje flere igjen? Jeg kan gi dere et hint, Indiana Jones.


Det var en meget spesiell opplevelse, og det skal visst være mer spesielt på dette stedet i solnedgangen! Slenger til flere bilder fra Petra.

Huler i fjellet


Transport, dessverre fikk jeg ikke opplevd å ri kamel... vi dro til fots. Ex-en fikk nok av ridning


To ensomme esler. Lurer på hvor rytterne ble av?


Koloseum.

Vi fikk egentlig ikke opplevd så mye mer av Petra fra her, fordi ex-en klarte å få opp en gammel slalomskade i kneet. Da det skjedde, small det i kneet hans, han brølte så stakkars araberne fikk panikk. De var jo livredd det hadde skjedd et angrep! Det er tross alt i Midtøsten, jeg skjønner de er redde for angrep. Og Petra er meget viktig for turismen i Petra, så om noe hadde skjedd der, terrorangrep, noe rasistisk eller lignende... det hadde vært alvorlig.

En mann kom løpende med to esler, og tilbød en tur, for ex-en kunne jo ikke gå med den ene foten, og ikke er det mulig for bilister å komme inn dit. Petra er stengt for alle sivile kjøretøy, inkludert taxi. Kun åpent for nødetater. Vi red til nærmeste lille legekontor. Ikke forvent noe slikt som vi har i Norge. Det var en mann der, ikke særlig mye til utstyr. Han konkluderte kort med at ex-en måtte ha ambulanse. Noe senere kom ambulansen, med to soldater. En satt foran med ambulansesjåføren, en satt bak med oss.

Og nå ber jeg deg, tenk deg dette: det er 30 grader i lufta, sola står på. Ambulansen har fullstendig mangel på air condition, det er varmt og klamt i ambulansen. Du sitter sidelengs, uten belte, uten noe å holde tak i. Det er ingen vei der, bare humpete ørken. Ambulansesjåføren kjører sånn om det handler om liv og død, eller som vi foretrekker å si det, kjører som om både bil og drivstoff er stjålet. På humpete vei...

Serriøst, jeg var så kvalm at jeg både "blacka" ut, og holdt på å spy. Både jeg og ex-en var grønne i trynet. Jeg så han brakk seg, og ble jo liksom litt kvalmere og mer bekymra av det. Soldaten bak med oss, han småflira litt av oss. Helt sikkert komisk syn, han var sikkert godt vandt han.

Vi kom frem på et sykehus, endelig! Han fikk hjelp øyeblikkelig. Og medisinen han fikk var så billig at han valgte å ikke bruke reiseforsikringa på det. Vi ble henta av taxi-sjåføren "vår", han som kjørte oss inn til Petra. Han sa politi ville snakke med oss, så han kjørte oss dit.

Politiet var sikker på at det ikke var ulykke. De antok til og med at jeg hadde dyttet ex-en... vi prøvde å forklare det var en gammel slalomskade, men hvordan kan de forstå det, de som mest sannsynlig aldri hadde stått på ski? Vi forklarte det til taxi-sjåføren vår, som var bedre på engelsk, han og politiet snakket på arabisk. Til slutt fikk vi gå. Snakk om drama.

Vi dro videre til Wadi Rum.

Prøvde litt beduin-stil. Satt i beduintelt, drakk beduintelt.
Å sitte bak på lastepallen til en bil i stor fart, midt i ørkenen - du får sand i trynet...

Her spiste vi kveldsmat, og ble langt utover kvelden før vi dro tilbake til Aqaba, til hotellet.

Dagen etter var vi bare litt rundt i Aqaba, for at ex-en skulle bli bedre, før vi dro videre til Jerusalem. Følg bloggen videre, så kommer del 3 om turen i Israel!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Phoenix Rising

Phoenix Rising

21, Oppdal

I bloggen min vil dere lese om min reise opp fra asken. Jeg er for tiden en hobbyfotograf og student (Jus, årsstudium ved HVL). Målet med livet er å reise, oppleve, erfare, fotografere mer, nyte musikken jeg liker, bli sterkere, komme inn i Forsvaret og Politihøgskolen. Jeg er opptatt av samfunn, politikk, konflikt, fred og rettferdighet, så det er sjanse for å finne samfunnsrelaterte innlegg her.

Kategorier

Arkiv