hits

Midtøsten (del 1)

Før nyttår begynte jeg å skrive om mitt friår, om reisen til Kypros i månedsskiftet november/desember (Du kan lese om det HER). Nå er det på høy tid å dele opplevelsene mine fra turen til Midtøsten. For noen kan det høres nokså sært ut, reise til Midtøsten, og på sin 18-årsdag da! Joda, men neida. Jeg synes det er veldig spennende. Og når en er født om vinteren, og tillegg slet mye med sykdommer i den perioden, var det deilig å komme seg til varmere strøk.

Natt til 5. februar kjørte vi fra Oppdal, mot Gardemoen. Da vi hadde passert Dombås oppdaget jeg at klokken hadde passert midtnatt, og jeg fylte 18 år. Bilreisen til Gardemoen er selvfølgelig drøy, skulle ønske vi heller tok tog... På Gardemoen kjøpte jeg min første øl, og ble ikke en gang spurt om legitimasjon. Da tenkte jeg "ser jeg virkelig så gammel ut?".

Anyway, jeg hoppet på flyet noen timer senere. Det var en lang flytur, lengste jeg har tatt, litt i underkant av 8 timer. Vi reiste med Apollo, først innom Sverige og så direkte rute til Aqaba, Jordan. Å komme fra -10 og snøstorm, moderne flyplass og til Aqaba var.. wow. Det var sandstorm i Aqaba, 20 varmegrader og ikke særlig moderne flyplass. Jeg lurte på hvor flyplassen var fordi det så jo ut som en butikk... Flyplassen var svært underbemannet. Uheldigvis for meg hadde jeg blitt syk på turen, men heldigvis trenger du ikke bestille legetime, vente i flere timer, betale, få medisin på resept og betale styrtmye for medisin i Jordan, neida, det var bare å løpe til nærmeste apotek, og ferdig!Uansett, dette er vel ikke så spennende. Det er vel mer spennende å få vite om kulturen i Midtøsten. Jeg kan for eksempel snakke om min første opplevelse med maten. Jeg husker ikke helt hva jeg bestilte, men det var noe kjøtt som kom med noe brød. Etter en bit brente det kraftig på tunga. Jeg tok en bit av brødet i håp om at det skulle roe seg. Jeg kommenterte til kjæresten (ex i dag) at det var utrolig sterkt kjøtt, og han smakte og kjente ingenting. Dermed så han på brødet mitt.... chillifrød. Den fella! Jeg spiste brødet for å dempe brenning i kjeften, men så var det brødet sin feil! Neida, kjøttet er ikke så ille i Midtøsten. Vi må skille på Asia og Asia.

Neste dag dro vi til South Beach for å ta et bad. Dette er en opplevelse i seg selv. Mange slenger med kommentarer i "hijab-saken" at "om jeg reiste til deres land, og kledde meg slik jeg ville, hadde jeg blitt steinet". Utrolig feil, og teit utsagn. Jeg gikk i bikini i Midtøsten, jeg er enda i livet. Det eneste jeg opplevde var en god del blikk, blikk jeg kunne unngått om vi dro til turistdelen av stranda, men det kostet svin. Ups, upassende å si når jeg snakker om et delvis muslimsk land. Åja, det er også sant. Folk sier også at hvis vi bygger kirker i arabiske land så blir det konflikt. Jordan har mange kirker og ca. halvparten er kristen. Just saying.

Uansett, jeg ble møtt med blikk fra menn og kvinner. Kvinnene virket enten sjalu, eller så hadde de slike blikk som sa "for en skam det er å kle seg slik", mens mennene har vel aldri sett ei lettkledd lita snelle. Fikk knapt være i fred, glad jeg hadde en stor mann med meg.Vi utforsket litt av byen Aqaba samme dag, og dagen etter. Det var mange småbutikker i et strøk, mens i bydelen like ved hotellet var det langt mer moderne. Det er mye å se og for så vidt lukte... når vi dro i et typisk marked-strøk gikk vi forbi butikker hvor de solgte burka og alle de religiøse plaggene, slik "magedanser-drakt", krydder og eh... kamelkjøtt. Ikke nok med det, det virket som store deler av slakten foregikk der. Det stinket slik, og de hang kamelhoder og bein utenfor. Det var makabert. Fluene derimot, de elsket det!

Jeg foretrakk de moderne strøkene!Meg ved noen ruiner. Ruinene vises ikke på bildet...

Kunst i gatene ^

Og trodde du at de ikke drakk alkohol i Midtøsten?

You were wrong.

De hadde til og med "girl's night".

Mer om opplevelsene i Jordan deler jeg i morgen, så kommer det om reisen i Israel deretter. Følg bloggen, eller legg igjen en kommentar så vil jeg oppdatere deg når neste innlegg er ute!

I neste innlegg skriver jeg om besøk til et sted hvor scener i Indiana Jones filmene har blitt spilt inn!

#Midtøsten #reise #Jordan #Israel #IndianaJones #film #blogg #girlsnight #alkohol #mat #religion #southbeach #svømming #flyreise #Apollo #Sverige #Norge #2015 #2017 #18årsdag #18år #2år #2årsiden #januar #februar

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Phoenix Rising

Phoenix Rising

21, Oppdal

I bloggen min vil dere lese om min reise opp fra asken. Jeg er for tiden en hobbyfotograf og student (Jus, årsstudium ved HVL). Målet med livet er å reise, oppleve, erfare, fotografere mer, nyte musikken jeg liker, bli sterkere, komme inn i Forsvaret og Politihøgskolen. Jeg er opptatt av samfunn, politikk, konflikt, fred og rettferdighet, så det er sjanse for å finne samfunnsrelaterte innlegg her.

Kategorier

Arkiv