hits

"All lives matter"

Jeg kan ikke forstå hvordan noen kan reagere med hat til "All lives matter". Segregrering, altså å lage et skille mellom mennesker, er en farlig ting.

Det å reagere med sinne til "All lives matter" øker bare en mistanke om at noen ikke kan akseptere at den andre "rase" har like stor verdi som sin egen. Selvsagt forstår jeg at det er gammel bitterhet på grunn av slavetiden, men det gir da ingen grunn til skape konflikt i dag. Jeg er klar over situasjonen i USA i dag, men jeg vet også at det har vært en mørkhudet politimann som henrettet en annen mørkhudet. Og hvordan er det rasisme?
Alt jeg sier er at det er to sider av hver historie. Det jeg har sett på videoene er at de mistenkte er aggressive, og både mørkhudete og hvite politimenn reagerer, fordi det er jobben deres, uansett hvilken hudfarge de har.
Det er det samme med de som politiet pågriper, de er mørkhudete, hvite, asiatiske osv.

Vi ender ikke rasisme med sinne, en bygger bare mer. Så en må forholde seg rolig, engasjert. Diskuter saken, men unngå å angripe andre. Det kommer ikke noe godt av det. Det samme kan vi si om arabiske mennesker, som europeere og amerikanere er alt for ivrige til å forhåndsdømme og hate.

Mennesker innen alle de forskjellige "gruppene" er forsåvidt forferdelig flinke til å si at en selv er viktigere enn andre, og andre er en fare for verden.
Og igjen, segregering er farlig.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Phoenix Rising

Phoenix Rising

21, Oppdal

I bloggen min vil dere lese om min reise opp fra asken. Jeg er for tiden en hobbyfotograf og student (Jus, årsstudium ved HVL). Målet med livet er å reise, oppleve, erfare, fotografere mer, nyte musikken jeg liker, bli sterkere, komme inn i Forsvaret og Politihøgskolen. Jeg er opptatt av samfunn, politikk, konflikt, fred og rettferdighet, så det er sjanse for å finne samfunnsrelaterte innlegg her.

Kategorier

Arkiv